‘ ladna salata od boranije

Regresija spavanja kod beba i dece – stvarno postoji
April 8, 2018
Koliko košta proslava dečijeg rodjendana u igraonici? – oko 500 eur, kao pola letovanja
March 4, 2019
 
Vrućina udarila. Nema šanse da se jede kuvano. Bar u mojoj kući (mada mi i nismo familija za primer:)).
Kako doskočiti? U pomoć naravno kao i uvek uskače recept baba Vlaste. Ovoga puta za salatu od boranije.
Jako jednostavno. Malo sastojaka. A prilog za (bar) dva dana uz neko mesance ili ribu.
 
 
1 kg boranije (dve kese- ja uvek kupujem žutu Frikom nemam neki razlog zašto, verovatno mi je baba Vlasta nekada to rekla i ja slepo poštujem) skuvaš u slanoj vodi (za mlade domaćice pratiš uputstva sa kesice:)) Procediš, ohladiš. I tako hladnu pomešaš sa sitno seckanom glavicom crnog luka (srednja veličina) i 3-4 čena belog luka (izgnječiš), i začiniš - dodaš so, biber, maslinovo ulje i sirće.
Sad moj lični problem je što nikad ne znam da potrefim tačnu meru ulja i sirćeta. A baba uvek kaže od oka:) Elem evo moje mere koja je ukućanima ok. Na kilo boranije stavila sam jednu čašicu od rakije ulja, jednu čašicu sirćeta i jednu čašicu vode. I ostaviš u frižideru da se lepo ohladi (ja ostavim preko noći ali ja kuvam kad svi legnu da spavaju jer samo tada imam mira).
Junior najčešće odbija boraniju u bilo kom obliku i po bilo kom receptu (mislim da je jedini način da mu podvalim sa makaronama u bolonjez sos pošto je to jedino što bi mogao da jede svako dan po ceo dan... nisam probala nije me još uvek toliko izludeo).
Žmu i ja volimo ovu ‘ladnu salatu od boranije i najčešće je kombinujemo sa piletinom (mada realno može i neka riba da padne). Osvežavajuća je i brzo se pravi.

p.s. nemam slike salate pošto stvarno da slikam boraniju u činiji mi bilo glupo...otud lepe slike boranije s gugla ulepšavaju recept.


Ko ne pojede svu boraniju, neće dobiti poklon od Deda Mraza!

Jana
Jana
Nikolina i Stefanova mama, marketing chick, copywriter-ka, blogerka...

Comments are closed.