Kremenadle mekane ”ko duša”

Omlet od belanaca sa tikvicama
January 18, 2018
Mis-Mas hrono doručak
January 20, 2018
 
Dosadila mi je piletina. Pa i roštilj. Ali kremenadle nikada nisam umela da napravim. Zainatim se i zatražim pomoć mog velikog druga gugla. Elem, recept je ekstra jednostavan samo zahteva duže vreme kuvanja, ali realno ne zahteva veliko angažovanje.
 

Potrebni sastojci

  • kremenadle
  • ulje - ja koristila maslinovo
  • začin kulinat
  • crni luk
 
Priprema pozor sad:)

Kremenadle iseče čika mesar, ja ih samo pospem kulinatom i ostavim da odstoje oko pola sata (ne udaram jer to stvara buku a beba spava na kauču). Na malo ulja stavim crni luk, sitno iseckan, i stavim kremenadle da se peku sa obe strane po par minuta. Zatim dodam vode da prekrije meso i poklopim. To se tako krčka 90min, s vremena na vreme okrećem kremenadle i dodajem vode. Nakon 90min skinem poklopac i još malo krčkam dok ne ispari voda. Meso bude veoma mekano. Gospodin muž me pohvalio, pita kako si napravila (pošto nisam neka ekstra domaćica da ga opravdam) - kažem strpljivo:)

Uz meso obično napravim neko Frikom povrće npr đuveč mešavinu sa kus kus-om ( i ovo je jako jednostavno). Đuveč mešavinu malo propržim na ulju i crnom luku pa dodam vode i dinstam onoliko minuta koliko piše na kesici - logično. A kus kus pravim kako piše na pakovanju - koristim ono iz DM-a jer su mi to preporučile iskusnije domaćice. Na kraju to samo spojim i voila ručak serviran. Gospodin muž i ja smo se najeli, sin gusar (3 godine) tvrdi da je ručao tri puta u vrtiću i odbija saradnju, ali sačekaće ga za večeru pa neće on meni...


Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
 
Jana
Jana
Nikolina i Stefanova mama, marketing chick, copywriter-ka, blogerka...

Comments are closed.