Omlet od belanaca sa tikvicama

Školica knjige koje pomažu i podstiču razvoj beba i dece
January 14, 2018
Kremenadle mekane ”ko duša”
January 19, 2018

Ripe squash with leaves on white background

 
I naravno njeno veličanstvo TIKVICA...

Hiljadu puta sam čula i pročitala da je omlet od belanaca sa tikvicama super hrono večera, ali nikako da probam. Da se ne lažemo mrzelo me da rendam tikvice i odvajam belanca jer šta ću posle sa žumancima, ali otkako sam čvrsto rešila da smršam posle porodiljskog, moralo je i to da se spremi jednom. I mora da priznam da sam puno pogrešila što ovaj hrono recept nisam ranije probala, zato što je omlet od belanaca sa tikvicama fenomenalnog ukusa. Potpuno neočekivano se ova hrono večera upisala u svaki moj nedeljni jelovnik, ali svaki.

P.S. Tikvica se renda za minut, a žumanca ostavite za ujutru za kajganu ili gibanicu, proju, slane mafine ili hrono palačinke...
 

Sastojci za jednu mamu:

  • 1 tikvica
  • 3 belanca
  • ulje
  • morka so
 
Postupak:

Oljuštite jednu celu tikvicu, izrendate je i posolite, i ostavite da odstoji pola sata kako bi tikvica pustila vodu. U tiganj sipate malo ulja - ja koristim ulje od koštica grožđa, rendanu tikvicu ocedite malo rukama i ubacite u tiganj da se pržuka. Nemojte žuriti jer će tikvica malo da porumeni i to joj daje šmek. Kad porumeni, prelijete belancima, koje malo umutite viljuškom, čisto instiktivno, nisam sigurna da treba :)
Ja najčešće ovaj omlet jedem sa salatom od cvekle ili salatom od pečene paprike, super je kombinacija.

Obavezno probajte, garantujem da će vam postati jedna od omiljenijih hrono večera.

Preporučuje Irka...


Tikvica sadrži 95% vode, stvara osećaj sitosti i idealna je za mršavljenje!
 
Irka
Irka
Dodina mama, hronerka, direktorka, blogerka...

Comments are closed.