Školica knjige koje pomažu i podstiču razvoj beba i dece

Stomačni virus kod beba i male dece
January 14, 2018
Omlet od belanaca sa tikvicama
January 18, 2018
 
Školica serijal dečijih knjiga su mi fenomenalno otkriće. Postoji 6 knjiga koje prate rast i podstiču razvoj i kreativnost beba i dece od 1 do 6 godina. Moja Doda uskoro puni dve godine i do sad smo milion puta pročitali Zekinu i Kucinu školicu i ona to sve savršeno zna napamet.

Zekina školica je za bebe uzrast 1 godina i prepuna je predivnih ilustracija i pesmica koje se lako pamte. Glavni lik je beba zeka kojeg pratimo u njegovom okruženju. Doda je uz ovu knjigu naučila kako se oblači, da razlikuje veliku i malu loptu, da se spremi za kupanje i spavanje, i to sve uz kratke pesmice.
Prva Dodina pesmica koju je pevala je bila o tome kako je zeka sve pojeo.

EKE KIKE EKE KE, POJEO JE ZEKA SVE!

Kucina školica je za uzrast dece od 1-2 godina. Kuca ima mašnicu i nerazdvojnog najboljeg drugara malog medu. Uz kucu učimo kako da jedemo i koju hranu, ko su mama i tata, boje, oblike, igračke, životinje, muzičke instrumente. Pored ovoga ima i igranje u parkiću, klackalica, ljuljaška, tobogan, kao i igranje sa loptom i tu dete uči da deli stvari i pomaže, jako dobro smišljeno i sve uz pesmice.
Najzanimljivije stranice su žmurke i naravno Kuca slavi 2. rodjendan. Evo već godinu dana Kuci pevamo rodjendansku pesmu, duvamo svećice i jedemo parče torte :) Urnebesno!

Macina školica je za uzrast od 2-3 godine i počeli smo sad da je čitamo ali kako na svakoj stranici ima neki mali puž, očigledno Macin kućni ljubimac, sad smo opsednuti traženjem puža i potpuno je ushićenje ukoliko se malo sakrio. Uz Macu smo savladali boje i šta je veće, manje, najmanje. Maca jede sama i ima drugaricu Mišicu sa kojom sve radi zajedno. Ali opet nismo mnogo odmakli zbog puža.

Toliko od nas za sad, ali kako budemo rasli i čitali ostale knjigice pisaćemo utiske. Ježićeva školica, Medina školica i Sovina školica nas tek čekaju i radujemo im se. Preporučujemo ovaj serijal knjiga svima, a naročito je pogodna za bebe devojcice jer su Kuca i Maca isto male devojcice :)

Izdavač ovih knjigica je Kreativni centar, a mi smo ih naručili online u Delfi knjižari, ali gde god da ih nadjete obavezno nabavite za Vaše dete, i uživajte zajedno!

Preporučuju Irka i Doda!


Dete koje čita će postati čovek koji razmišlja!


 
Irka
Irka
Dodina mama, hronerka, direktorka, blogerka...

Comments are closed.