Divčibare – sankanje i srećna deca!

Piletina i prokelj iz rerne
February 8, 2018
Omlet od belanaca sa pečurkama
February 27, 2018

Mini odmor za preporuku

Kao i svake mame male dece, naravno da želimo da nam deca provedu malo vremena na planini, da udišu čist i svež vazduh. Tako smo nas tri još pre par meseci rezervisale smeštaj na Divčibarama, uplatile avans od 30% i dočekale da odemo i uživamo!

Divčibare su na dva i po sata od Beograda, pa nam je to bila idealna destinacija za kratak aktivan odmor sa decom od 4 dana. U centru se nalazi staza za sankanje i bilo je prepuno nasmejane i srećne dece, a i roditelja. Priroda je nestvarno lepa, prava snešna magija. Svuda su raštrkane slatke vikendice, ali ima i par hotela. Generalno je malo mesto, ali za par dana je ok, ima par restorana, kafića, prodavnica i kioska sa suvenirima. Nismo ostalo gladni sigurno.
Elem, bilo nam je predivno i stvarno smo svi uživali.
Sreća pa je pao sneg pa su deca uživala u sankanju, grudvanju i pravljenju Sneška Belića. Dečaci su naravno kopali sneg nekim lopatama i nabacivali sneg na stazu da poprave jer su oni majstori. Bebe su spavale u kolicima napolju u skafanderima, omamljene planinskim vazduhom - nije im ništa smetalo, ni graja ni sunce.
Tate su čuvale decu i družili se i naravno bili su zaduženi za lov, tj za naručivanje klope iz restorana i odlazak po porudžbinu.
A nas tri smo se igrale sa decom, kuvale kafe i slikale.

Najbolje od svega je to što vila u kojoj smo bili smešteni ima dečiju igraonicu, i to veoma lepu i dovoljno veliku za svu decu koja su tu bila. Tako da su nam se deca tamo igrala dok ne popadaju hihi.

Smeštaj je za svaku preporuku, evo linka: VilaVila Divčibare. Uredno i čisto, domaćini prijatni, svaki sutido ima mini kuhinju sa svim potrebnim uredjajima. Internet super radi. Na TVu bilo crtaća. Potpuno optimizovano za porodice sa malom decom. Takodje smo dobili i prenosivi krevetac sa pravim dušekom. Jedino što je moralo da ponesemo su bile sanke.

Jedno prepodne smo otišli na ski stazu, udaljenu nekih 2km od smeštaja. Nismo se skijali ali smo uživali na suncu, snegu i vazduhu. Naravno uz keks, čaj i kafu!

I malo dečijih bisera, da ne zaboravimo...
Doda 2 godine
Ko živi u šumi? - Sneg i životinje
Ko ostavlja tragove u snegu? - Noge!
Lazar 5 godina:
Ostali smo sami bez roditelja!!!
Nikola 3 i po godine:
Neka ja ću drugi na sankama da budem. (pravilo da ko sedi prvi na sankama taj vuče sanke, a Niki se umorio...)
Stefan 6 meseci: gugu gaga
Irka
Irka
Dodina mama, hronerka, direktorka, blogerka...

Comments are closed.