Piletina i prokelj iz rerne

Pizza pita
February 6, 2018
Divčibare – sankanje i srećna deca!
February 21, 2018
 
Hmmm...hmmm.. prokelj... čudan naziv za mini kupus, ili kako bi Doda nazvala beba kupus, hahaha.

Da budem iskreno jako dugo sam imala averziju prema prokelju jer sam se jednom davno malko otrovala od njega, pa sam ga vešto ibegavala sve dok se nije pojavio Frikon hrono mix smrznuto povrće. Posto sam to povrće uvela za većeru sa piletinom ili ćuretinom, tu i tamo pojedem poneki prokeljčić, ali sam više tati uvaljivala u tanjir hihi.

Ali jednoga dana, na ručku kod moje hrono sestre, uz meso je bilo servirano povrće iz rerne i ni manje ni više nego taj prokelj. Ali nekako je čudno ukusno i izgledao i mirisao pa rekoh ajde da probam kad se ona potrudila da spremi. I iskreno oduševim se. Za sad sam ga tri puta jela u poslednjih 2 meseca. I svaki put super ispadne. A mnogo je jednostavno da se spremi i super je za većeru jer je zeleno povrće, a i jeftino je i na pijaci ga ima u zimskom periodu. Recept je sa sajta mezze.rs, i hvala im jer se super uklopio u moj hrono jelovnik.
 

Potrebno za jednu mamu:

  • Jedan pileći file
  • 300gr prokelja
  • seme golice
  • 3 čena belog luka
  • ulje od koštica grožđa
  • balsamiko sirće
  • morska so
 
A kako se sprema... veoma jednostavno!

Prokelj očistite i operete i iseckate na četvrtine ili ako su malo veći na polovine. Dodate seckani beli luk i golicu, i preko malo soli, ulja i balzamiko sirćeta, Sve lepo pomešate i stavite u pleh na papir za pečenje. Pored toga ja u foliju staviim piletinu koju pospem sa malo kulitata, lepo zatvorim i u rerni da se peče na 200 stepeni nekih 30 minuta. Uz to može i neka salata, ali iskreno nije ni potrebna a i nemam toliko vremena jer večernji rituali oko malog deteta traju, a od mirisa već ogladnim. True story...

Preporučuje Irka, ljubiteljka prokelja.
 


Prokelj je beba kupus koji zavoliš kad tad!

 
Irka
Irka
Dodina mama, hronerka, direktorka, blogerka...

Comments are closed.