Mis-Mas hrono doručak

Kremenadle mekane ”ko duša”
January 19, 2018
Pita od jabuka bez šećera
January 25, 2018
 
Super ukusan hrono doručak - kad imas malo više vremena

Jutros sam ustala, naspavana, i sa željom da iznenadim muža i juniora i pripremim im nestandardni doručak.
Uobičajeno jedemo sendviče ili omlet, koji je meni lično baš dosadio :(
Ponesena utiskom jela Mis-Mas sa zimovanja iz Bugarske, odlučila sam da napravim svoju verziju hrono Mis-Mas doručka.
 

Sastojci za 3 osobe:

  • 1 paprika
  • 4 mala paradajza ili 1 veliki
  • 6 jaja
  • sir
  • so
  • maslinovo ulje ili mast
 
Priprema:

U šerpu sam stavila kašikicu masti, i dodala paprike, pržila oko 5min. Nakon toga sam dodala paradajiz, pomešala i pržila još 5 minuta. U medjuvremenu sam umutila jaja i izmrvila sir. Kad su paprika i paradajiz dobili finu zlatno crvenu boju, smanjila sam temperaturu na šporetu na minimum, dodala jaja, i nakon toga sir. Promešala i pržila još 2-3 minuta.

Uz ovako pripremljena jaja, dodala sam prepečen hleb, zelene masline i kiselo mleko. Momci su se iznenadili i lepo najeli, lagala bih kad bi rekla da ja nisam :)


Super moćni doručak za super skijaše velike i male!
 
Tanja
Tanja
Lazareva mama, trudnica, kuvarica, gazdarica, blogerka....

Comments are closed.