Divčibare – sankanje i srećna deca!
February 21, 2018Hrono krambl sa šljivama
March 12, 2018
Moj muž obožava pečurke, ljubitelj je svih vrsta i oblika. Kao mala ih nisam volela uopšte, ali s vremenom sam ih zgotivila, naročito u fungi pasti sa kojom se častim s vremena na vreme. A i pečurke su jedno od glavnih namirnica u hrono ishrani i često su zamena za meso, i to odlična zamena.
Elem, moj muž je zadužen za pijacu subotom ujutru, kad je najveća ponuda svega i svačega, i svaki put iako pečurke nisu na spisku, on kupi po 300gr do 400gr. U početku sam se nervirala, odbijala saradnju ali on mene uopšte ne čuje tako da i dalje kupuje nesvesno. Gladne mu oči hehe.Ali mora da priznam da je pobedio i tako smo počeli skoro svake nedelje uveče da jedemo pečurke u nekom obliku.
Pošto nam je nedelja jedan aktivan dan jer vikendom vrtić ne radi, pa se ceo dan igramo i jurcamo, malo smo umorni uveče pa onda spremamo nešto na brzinu. Muž je kupio pečurke pa ih on čisti i secka, pravi omlet i začini, a ja pospem vlašac i slikam za blog hahaha.
Postupak je jednostavan, nije potrebno nikakvo uputstvo osim da probate da uvalite nekome da vam spremi. Parola snadji se!
Potrebno za jednu gladnu mamu:
Sve pečurke su jestive, ali neke samo jednom!
Dodina mama, hronerka, direktorka, blogerka...